بومی سازی نیازهای صنعت مرغداری کشور با تکنولوژی‌ های جدید

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به نیاز صنعت مرغ به موادی مانند ذرت، کنجاله، آنزیم، واکسن و دارو و پروبیوتیک، تاکید کرد برای تقویت تامین نیازهای این صنعت باید تکنولوژی های جدید آن بومی شود.

 به گزارش اگزیم نیوز، سورنا ستاری روز سه شنبه در مراسم بهره برداری از دستاوردهای بخش تحقیق و توسعه " برنامه جامع سلامت غذایی کشور" افزود: سالانه ۳.۵ میلیارد دلار واردات صنعتی مرغ است.

وی تصریح کرد: این حوزه نیاز به موادی مانند ذرت، کنجاله، آنزیم، واکسن و دارو و پروبیوتیک دارد.

ستاری با اشاره به اینکه این موضوعات باید به صورت جدی بازنگری شود، گفت: وقتی نژاد بومی در این حوزه داریم؛ چرا باید از نژاد دیگر استفاده شود. باید با تکنولوژی های جدید نیازهای این صنعت بومی سازی شود.   

وی ادامه داد: موضوع امنیت غذایی در این سال ها مغفول مانده است و در معاونت علمی و فناوری به صورت جدی در این زمینه کار می کنیم. این موضوع در ۲ و۳ سال اخیر از پروژه های جدی معاونت علمی بوده و توسعه خوبی در این زمینه ایجاد شده است. 

ستاری با اشاره به اینکه بحث اهمیت صنعت غذا در کشور همچنان مغفول مانده است و گفت: دستاوردهای این حوزه باید تجاری سازی شود تا موثر باشد. در کشور فرهنگ غذایی متنوعی حاکم است که نباید با گسترش واردات، این فرهنگ مغفول بماند.

وی اظهار داشت: باید از ظرفیت محققان و شرکت های دانش بنیان در راستای پایبندی به فرهنگ غذایی کشور استفاده شود و شرکت ها تکنولوژی فعلی این صنعت را بومی سازی کنند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، کاهش نوآوری ها و کیفیت در حوزه غذا را ناشی از حمایت های بیش از حد در حوزه واردات دانست و افزود: نتیجه این امر افزایش سموم در مواد غذایی و به خطر افتادن سلامت مردم است. تایید امنیت غذایی باید به صورت جدی دنبال شود.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر تاثیر اجرای برنامه جامع سلامت ملی بر ایجاد بازار در کشور، افزود: به عنوان مثال تشخیص ژلاتین حلال در مبادی ورودی می تواند بازار عظیمی برای صنایع غذایی در کشور ایجاد کند. این پروژه های کوتاه مدت را که روی زمین مانده است باید به سرعت به نتیجه برسانیم.

وی درباره یکی از دستاوردهای این طرح مبنی بر تشخیص حلال بودن یا نبودن ذبح انواع گوشت تصریح کرد: این بحث بسیار جدی است و باید به صورت پروژه و برند در سطح بین المللی معرفی شود. باید از ظرفیت موجود در کشور و محققان برجسته نهایت استفاده را ببریم.

تولید مواد غذایی نامرغوب، اعتبار بین المللی کشور را تحت تاثیر قرار می دهد
علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم با تقدیر از حمایت های معاون علمی ریاست جمهوری که به شتاب بخشی قابل توجه پروژه های تحقیقاتی دانشگاه منجر شده است، گفت: طرح جامع سلامت ملی از روزهای آغازین شکل گیری مورد توجه قرار گرفت و تمام دستاوردها ناشی از اهتمام ویژه اساتید و محققان دانشگاه و استفاده از ظرفیت های بین المللی بوده است.

وی درخصوص اهمیت توجه به ایمنی و سلامت مواد غذایی در سراسر دنیا، اظهار داشت: رقابت های فشرده در زمینه تهیه غذای سالم موجب شده این موضوع سلامت محور، به یک منازعه در راهبردهای استراتژیک جهانی تبدیل شود. شناسایی تقلب، اثبات اصالت و ردیابی آلاینده ها از اهمیت بسزایی برخوردار است.

زالی تکنولوژی های موجود در زمینه اثبات کیفیت مواد غذایی را بسیار پیچیده خواند و گفت: پیش بینی می شود در تمام کشورها ۵ تا ۲۰ درصد تقلب در صنعت مواد غذایی صورت می گیرد که این اقدام علاوه بر مخاطرات سلامت محور، جنبه های سوء اخلاقی را هم در بر می گیرد. کشور ما نیز از این آمار مستثنی نیست.

وی درباره تکنولوژی های پیشرفته در کشور و دستاوردهای طرح جامع سلامت ملی در مرکز تحقیقات سلامت غذا، عنوان کرد: کاربرد یکی از دستاوردهای این مرکز تحقیقات شناسایی آفت کش هاست که برای فرهنگ سازی در حوزه کشاورزی بسیار مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

زالی با بیان اینکه ۲۱۱ آفت کش در مزارع کشاورزی استفاده می شود که بیشتر آفت کش های ترکیبی کاربرد دارد، افزود: متاسفانه آفت کش های ترکیبی نیز اثرات سوء بسیار زیادی دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم سرعت بخشیدن به پیشرفت فناوری نوین تشخیص اصالت و کیفیت مواد غذایی به ویژه در مبادی ورودی، عنوان کرد: وجود آنتی بیوتیک ها و مواد هورمونی در برخی مواد غذایی فوبیای اجتماعی ایجاد کرده است، همچنین وجود این مواد علاوه بر ایجاد سویه های مقاوم، آلرژی و حتی اضافه وزن نیز به همراه دارد. از طرفی از سال ۲۰۱۲ اقبال جهانی به سمت مواد غذایی بدون آنتی بیوتیک بوده است.

زالی تصریح کرد: پایبندی به اصالت مواد غذایی در صادرات، نقطه قوت محسوب می شود و تولید مواد غذایی نامرغوب اعتبار و وجاهت بین المللی کشور را زیر سوال می برد.

وی ضمن درخواست همکاری از معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برای برقراری ارتباط هوشمند و هدفمند با دانشگاه های برتر بین المللی حوزه کشاورزی، گفت: همکاری های اخیر با دانشگاه واخنینگن هلند، دانشگاه برتر در زمینه کشاورزی در قالب طرح جامع سلامت ملی منجر به انتقال فناوری، بومی سازی و درون زایی شده که گسترش این گونه ارتباطات و استمرار طرح جامع سلامت ملی نیازمند حمایت های بیش از پیش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.

زالی ادامه داد: نوآوری در زمینه طیف سنجی ها و شناسایی آلاینده ها با همت شرکت های دانش بنیان محقق شد، باید به این شرکت ها با توان اقتصادی خردتر توجه ویژه کرد؛ چرا که ارزش آن ها در بحران کرونا بیش از هر زمان دیگری احساس شد.

وی در پایان بر اهمیت به کارگیری علوم هوش مصنوعی در اجرای برنامه های جامع سلامت ملی تاکید کرد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از دستاوردهای طرح جامع سلامت غذا در مرکز تحقیقات سلامت غذا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بازدید و بر لزوم بومی سازی صنعت غذایی کشور تاکید کرد. معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، سیروس وطن خواه رییس مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صبح امروز از دستاوردهای طرح جامع سلامت ملی در مرکز تحقیقات سلامت غذا دانشگاه بازدید کردند.

کد خبر 39434

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 3 =